Hae tästä blogista

4.12.2014

Kummipojan tupsumyssyOlen nyt niin ihastunut tähän myssymalliin että tein sellaisen kummipojallekin pukinkonttiin.

Lanka: Novita 7 veljestä 
Puikot: 3½
Koko: 74/80 

Luo 32 s ja neulo ainaoikeaa. 1.krs: (op) neulo 2 o, lisää 1 s (lisäys: ota langankierto puikolle), neulo kunnes puikolla on jäljellä 4 s, neulo 2 o yhteen ja 2 o. 2.krs: oikein (langankierron kohdalla kiertäen). Toista 1–2 kerroksia yhteensä 18 kertaa (= 36 krs). Tee jatkossakin kavennukset ja lisäykset 2 s:n sisäpuolella reunasta.

Kavenna sitten krs:n alussa ja lisää sen lopussa yhteensä 18 kertaa (= 36 krs). Lisää nyt krs:n alussa 4 ja kavenna krs:n lopussa yhteensä 9 kertaa (tällä tavalla otsan kohdalle ei tule terävää uloketta vaan ikäänkuin pieni lippa - ks. kuva). Tämä on kappaleen puoliväli. Kavenna sitten krs:n alussa 4 ja lisää lopussa yhteensä 9 kertaa. Lisää krs:n alussa ja kavenna lopussa yhteensä 18 kertaa. Kavenna vielä lopuksi krs:n alussa ja lisää krs:n lopussa yhteensä 18 kertaa, päätä s:t.

Viimeistely

Aseta kappale alustalle, kostuta ja anna kuivua. Ompele aloitus- ja päätöskerrokset toisiinsa ja ompele yläkulmat yhteen piirroksen mukaan.

Solmiamisnauha

Luo 4 s sukkapuikoille ja neulo 4 s oikein. *Älä käännä työtä, vaan siirrä s:t sekä lanka sukkapuikon toiseen päähän ja neulo jälleen 4 s o*, toista *–* kunnes tuppilon pituus on n. 20 cm, päätä s:t. Tee toinen samanlainen nauha ja kiinnitä ne myssyyn.

Ei kommentteja: